Blogs over tuinieren, moestuin en kamerplanten

In de moestuin bezig
Top 8 makkelijke groenten waar het niet mis kan gaan.
Ga je voor het eerst groenten kweken? Kies dan niet meteen voor de moeilijkste groenten, maar begin met makkelijke groenten. In deze artikel lees je meer over 8 makkelijke groenten om zelf te kweken. Bij deze 8 groenten kan het niet mis gaan.
in volle grond zaaien
Buiten zaaien in volle grond: tips en instructies
Vanaf april kun je al veel buiten in de volle grond zaaien. Hoe moet je dit aanpakken? In dit artikel geef ik je wat handige tips en instructies hiervoor.
Hon Tsai Tai_Choy sum kweken
Hon Tsai Tai/paarse Choy sum kweken
Hon Tsai Tai is de paarse variant van Choy Sum. Choy Sum is een zeer bekende groente in Azië. De normale groene versie van Choy Sum is verkrijgbaar bij de meeste toko’s. Maar de paarse variant heb ik tot nu toe niet gezien. Dus reden genoeg om Hon Tsai Tai/ paarse Choy Sum te kweken. Hon Tsai Tai ligt...
mooi plantenhoekje maken
8 tips voor een mooi plantenhoekje
Planten zijn ideaal om een leeg hoekje te vullen. Maar hoe maak je een mooi plantenhoekje? Waar moet je op letten, wat voor soort planten moet je gebruiken? In deze artikel geef ik je 8 tips voor een mooi plantenhoekje.
Geld-besparen-met-een-moestuin
Geld besparen: 10 planten in de moestuin met het hoogste rendement
Als je het nieuws moet geloven, komt er een recessie aan. Wat al zeker is, is dat alles duurder is geworden. De boeren krijgen het moeilijker, waardoor de prijzen voor groenten en fruit ook gaan stijgen. Dus reden genoeg om een eigen moestuin te beginnen. Als je doel is om zo veel mogelijk geld te besparen,...
Zaailint maken
Zaailint maken: met materialen die iedereen in huis heeft
Heb je weleens een zaailint van wortels, radijs of bloemen gekocht? Zelf vind ik het erg handig. Een zaailint is een lint met zaden die al op de juiste plantafstand geplaatst is. Je hoeft alleen het zaailint in de grond te doen en klaar. Uitdunnen is niet meer nodig. Zaailinten zijn vaak duurder, en...
Moestuin eigen groenten en fruit kweken
Groenten en fruit kweken: Top 5 tips
Wil je een moestuin beginnen en je eigen groenten en fruit kweken? Of snijbloemen gaan kweken? Hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? Dit zijn de top 5 belangrijkste punten waar je aan moet denken.
Hoe zaden zaaien h
Zaden zaaien: hoe moet dat?
Je hebt een pakje zaad gekocht. En je wilt voor het eerst deze zaden gaan kweken tot je favoriete groente of bloem. Maar zaden zaaien hoe moet dat? Hoe begin je ermee? Wat heb je allemaal nodig? In deze reeks van blogs vertel ik je alles wat je moet weten om zo’n piepklein zaadje te laten groeien tot...
Zaden binnen zaaien- tips en instructies
Zaden binnen zaaien: tips en instructies
In de koude maanden kun je binnen alvast beginnen met het zaaien van zaden. Dit gebeurt vaak rond maart. In maart is er genoeg daglicht, maar buiten is het nog te koud om direct buiten te zaaien. De kans op vorst is dan ook nog te groot. Vele planten overleven het niet in de vorst. Zaden binnen zaaien...
Aziatische groenten kweken
Wat te planten in je moestuin: Aziatische groenten
Ben je toe aan wat afwisseling? Ben je sperziebonen en bloemkool ook al zat? Is de Toko gewoon te ver? Zoek je naar inspiratie voor groenten in je moestuin? Lees verder voor 11 Aziatische groenten die je in Nederland zelf kan kweken.
planten buiten zetten (afharden)
Planten buiten zetten (afharden)
Planten die eerst binnen gekweekt zijn moeten eerst afharden voordat ze buiten uitgeplant kunnen worden. Wat is afharden wat moet je doen voordat je de planten buiten zet? Volg hier het schema voordat je de jonge planten buiten gaat uitplanten. 
Hoya stekken
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor?
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor? Stap voor stap uitgelegd, inclusief video en verzorgingslabel.
Nieuw kamerplant gekocht
Wat moet je doen als je een nieuwe kamerplant hebt gekocht? 3 belangrijke stappen
Je hebt net een nieuwe kamerplant gekocht? Wat moet je meteen doen als je thuis komt als je jarenlang plezier van wilt hebben? In deze artikel lees je meer over drie belangrijke stappen die je moet nemen. En nee, is het niet water geven.
voorzaaien
Waarom voorzaaien? Is het nodig?
Waarom eerst voorzaaien? Is het echt nodig? Kun je het zaad niet meteen in de grond doen? Je leest waarom je moet voorzaaien en wanneer het niet hoeft.
Wisselteelt/ vruchtwisseling rotatie
Wisselteelt/ vruchtwisseling: Onmisbaar in een biologische moestuin
Als je een biologische moestuin wilt beginnen is het toepassen van wisselteelt wat mij betreft onmisbaar. Door het toepassen van wisselteelt komt je bodem meer in evenwicht. Hierdoor behoud je de kwaliteit van je grond op lange termijn. Hierdoor word je minder afhankelijk van meststoffen en hoef je de...
Groene wand in huis
Een groene wand in huis
De mooie groene planten of mossen muur die je bij bedrijven ziet, kun je ook in huis nemen. Waar moet je rekening mee houden als je een groene wand in huis wilt? Is het veel onderhoud?
Kangkong kweken
Kangkong kweken
Kangkong of waterspinazie groeit in natuur langs het water. Je kunt kangkong ook in Nederland en België kweken. In deze artikel lees je alles over het kweken, verzorgen en oogsten van kangkong.
moestuinland.nl review
Review: Moestuinland.nl
Zaden online kopen? Ik heb voor het eerst zaden gekocht bij moestuinland.nl. Lees hier over mijn ervaring bij moestuinland.nl.
Wat kun in september nog doen in de moestuin?
Wat kun je in september nog doen in de moestuin?
In september is er nog genoeg te doen in de moestuin. Lees hier wat je nog kunt zaaien en poten in september. Wil je langzamerhand het moestuinseizoen toch afsluiten? Lees hier wat je absoluut nog moet doen voordat je het moestuinseizoen gaat afsluiten.
Tomaten kweken van a tot z
Tomaten kweken van A tot en met Z
Alles wat je moet weten over het kweken van tomaten. Van zaaien, dieven, water geven tot het oogsten van tomatenzaden.
wat kun je zaaien in februari
Wat kun je zaaien in februari?
Je zit te trappelen om te beginnen met de moestuin. De dagen in februari zijn te kort en de temperaturen te laag. Wat kan je al zaaien in februari? Vind hier een overzicht.