Blogs over tuinieren, moestuin en kamerplanten

Zonnebloem kiemgroenten
Zonnebloem kiemgroenten kweken
Zonnebloem kiemgroenten zijn groter en steviger vergeleken met de bekendste kiemgroenten. Het heeft een nootachtige smaak met een knapperige bite.
kruiden voor thee
8 planten voor verse thee uit eigen tuin.
Naast munt zijn er zoveel andere planten en kruiden waarmee je verse thee kunt zetten. Kweek ze zelf zodat je zeker weet dat er geen bestrijdingsmiddelen op zitten. De smaak van verse thee is vaak sterker en frisser dan de gedroogde variant. Dit zijn mijn 8 favoriete planten voor een verse kopje thee...
planten buiten zetten (afharden)
Planten buiten zetten (afharden)
Planten die eerst binnen gekweekt zijn moeten eerst afharden voordat ze buiten uitgeplant kunnen worden. Wat is afharden wat moet je doen voordat je de planten buiten zet? Volg hier het schema voordat je de jonge planten buiten gaat uitplanten. 
Makkelijk zadenenvelop maken
Zadenenvelop maken: alleen papier nodig
Maak een zadenenvelop met alleen papier. Je zaden vallen niet uit, het is hersluitbaar en het is rechthoekig waardoor je de zadenenvelop ook makkelijk kunt opbergen in je zadendoos.
Hypoestes phyllostachya verzorgen vol en compact
Hoe krijg je een vollere en compacte Hypoestes phyllostachya?
Hoe moet je een Hypoestes phyllostachya verzorgen om een vollere en compacte plant te krijgen? Maar als het eenmaal zo ver is, wat kun je doen om dit nog te redden?
Compost in hand
Hoe maak je compost: 4 methodes uitgelegd.
Compost is de oplossing voor de meeste grondproblemen. Maar hoe maak compost? In deze blog worden 4 methodes uitgelegd hoe je zelf compost kunt maken. Er is een methode geschikt voor elk formaat tuin, ook als je geen tuin hebt.
Hon Tsai Tai_Choy sum kweken
Hon Tsai Tai/paarse Choy sum kweken
Hon Tsai Tai is de paarse variant van Choy Sum. Choy Sum is een zeer bekende groente in Azië. De normale groene versie van Choy Sum is verkrijgbaar bij de meeste toko’s. Maar de paarse variant heb ik tot nu toe niet gezien. Dus reden genoeg om Hon Tsai Tai/ paarse Choy Sum te kweken. Hon Tsai Tai ligt...
mooi plantenhoekje maken
8 tips voor een mooi plantenhoekje
Planten zijn ideaal om een leeg hoekje te vullen. Maar hoe maak je een mooi plantenhoekje? Waar moet je op letten, wat voor soort planten moet je gebruiken? In deze artikel geef ik je 8 tips voor een mooi plantenhoekje.
6 tips bij verspenen
6 tips bij het verspenen.
Waarom en hoe moet je verspenen? In dit artikel geef ik je 6 tips voor het verplanten van je tere jonge plantjes. Je leest ook welke planten je juist niet moet verspenen!
Lichtkiemers moestuin bloementuin
Welke zaden zijn lichtkiemers: in de moestuin en bloementuin
Door het bedekken van zaden die lichtkiemers zijn, vertraag je het kiemingsproces. In dit artikel lees je welke veelvoorkomende zaden in de moestuin en bloementuin lichtkiemers zijn, en hoe je deze zaden moet zaaien.
In de moestuin bezig
Top 8 makkelijke groenten waar het niet mis kan gaan.
Ga je voor het eerst groenten kweken? Kies dan niet meteen voor de moeilijkste groenten, maar begin met makkelijke groenten. In deze artikel lees je meer over 8 makkelijke groenten om zelf te kweken. Bij deze 8 groenten kan het niet mis gaan.
Zaailint maken
Zaailint maken: met materialen die iedereen in huis heeft
Heb je weleens een zaailint van wortels, radijs of bloemen gekocht? Zelf vind ik het erg handig. Een zaailint is een lint met zaden die al op de juiste plantafstand geplaatst is. Je hoeft alleen het zaailint in de grond te doen en klaar. Uitdunnen is niet meer nodig. Zaailinten zijn vaak duurder, en...
Kangkong kweken
Kangkong kweken
Kangkong of waterspinazie groeit in natuur langs het water. Je kunt kangkong ook in Nederland en België kweken. In deze artikel lees je alles over het kweken, verzorgen en oogsten van kangkong.
Moestuin eigen groenten en fruit kweken
Groenten en fruit kweken: Top 5 tips
Wil je een moestuin beginnen en je eigen groenten en fruit kweken? Of snijbloemen gaan kweken? Hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? Dit zijn de top 5 belangrijkste punten waar je aan moet denken.
Hoe zaden zaaien h
Zaden zaaien: hoe moet dat?
Je hebt een pakje zaad gekocht. En je wilt voor het eerst deze zaden gaan kweken tot je favoriete groente of bloem. Maar zaden zaaien hoe moet dat? Hoe begin je ermee? Wat heb je allemaal nodig? In deze reeks van blogs vertel ik je alles wat je moet weten om zo’n piepklein zaadje te laten groeien tot...
Zaden binnen zaaien- tips en instructies
Zaden binnen zaaien: tips en instructies
In de koude maanden kun je binnen alvast beginnen met het zaaien van zaden. Dit gebeurt vaak rond maart. In maart is er genoeg daglicht, maar buiten is het nog te koud om direct buiten te zaaien. De kans op vorst is dan ook nog te groot. Vele planten overleven het niet in de vorst. Zaden binnen zaaien...
Aziatische groenten kweken
Wat te planten in je moestuin: Aziatische groenten
Ben je toe aan wat afwisseling? Ben je sperziebonen en bloemkool ook al zat? Is de Toko gewoon te ver? Zoek je naar inspiratie voor groenten in je moestuin? Lees verder voor 11 Aziatische groenten die je in Nederland zelf kan kweken.
Hoya stekken
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor?
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor? Stap voor stap uitgelegd, inclusief video en verzorgingslabel.
Nieuw kamerplant gekocht
Wat moet je doen als je een nieuwe kamerplant hebt gekocht? 3 belangrijke stappen
Je hebt net een nieuwe kamerplant gekocht? Wat moet je meteen doen als je thuis komt als je jarenlang plezier van wilt hebben? In deze artikel lees je meer over drie belangrijke stappen die je moet nemen. En nee, is het niet water geven.
voorzaaien
Waarom voorzaaien? Is het nodig?
Waarom eerst voorzaaien? Is het echt nodig? Kun je het zaad niet meteen in de grond doen? Je leest waarom je moet voorzaaien en wanneer het niet hoeft.
Wisselteelt/ vruchtwisseling rotatie
Wisselteelt/ vruchtwisseling: Onmisbaar in een biologische moestuin
Als je een biologische moestuin wilt beginnen is het toepassen van wisselteelt wat mij betreft onmisbaar. Door het toepassen van wisselteelt komt je bodem meer in evenwicht. Hierdoor behoud je de kwaliteit van je grond op lange termijn. Hierdoor word je minder afhankelijk van meststoffen en hoef je de...
Groene wand in huis
Een groene wand in huis
De mooie groene planten of mossen muur die je bij bedrijven ziet, kun je ook in huis nemen. Waar moet je rekening mee houden als je een groene wand in huis wilt? Is het veel onderhoud?