Alle blogs over tuinieren, moestuin en kamerplanten

wat kun je zaaien in februari
Wat kun je zaaien in februari?
Je zit te trappelen om te beginnen met de moestuin. De dagen in februari zijn te kort en de temperaturen te laag. Wat kan je al zaaien in februari? Vind hier een overzicht.
Hoya stekken
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor?
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor? Stap voor stap uitgelegd, inclusief video en verzorgingslabel.
Wisselteelt/ vruchtwisseling rotatie
Wisselteelt/ vruchtwisseling: Onmisbaar in een biologische moestuin
Als je een biologische moestuin wilt beginnen is het toepassen van wisselteelt wat mij betreft onmisbaar. Door het toepassen van wisselteelt komt je bodem meer in evenwicht. Hierdoor behoud je de kwaliteit van je grond op lange termijn. Hierdoor word je minder afhankelijk van meststoffen en hoef je de...
Compost in hand
Hoe maak je compost: 4 methodes uitgelegd.
Compost is de oplossing voor de meeste grondproblemen. Maar hoe maak compost? In deze blog worden 4 methodes uitgelegd hoe je zelf compost kunt maken. Er is een methode geschikt voor elk formaat tuin, ook als je geen tuin hebt.
Zonnebloem kiemgroenten
Zonnebloem kiemgroenten kweken
Kiemgroenten of microgroenten zijn gezond en snel te oogsten. Je hebt niet veel ruimte nodig en je kunt het binnen in huis kweken. Zonnebloem kiemgroenten zijn groter en steviger vergeleken met de bekendste kiemgroenten. Het heeft een nootachtige smaak met een knapperige bite. Ik dit artikel vind je...
Tulpenbollen planten en verzorgen in je tuin
Hoe moet je Tulpenbollen planten en verzorgen? Van A tot Z
Wanneer, hoe en waar moet je tulpenbollen planten? Hoe verzorg je de bloemen en bollen zodat je volgend jaar weer mooie grote tulpen krijgt? Wat moet je doen als de tulpenbollen uitgebloeid zijn? Hier lees je alles over het planten van tulpenbollen en het verzorgen ervan, van A tot Z.
Hoe moet je tomaten kweken
Tomaten kweken van A tot en met Z
Alles wat je moet weten over het kweken van tomaten. Van zaaien, dieven, water geven tot het oogsten van tomatenzaden.
Geld besparen: 10 planten die je in de moestuin moet planten
Geld besparen: 10 planten in de moestuin met het hoogste rendement
Als je het nieuws moet geloven, komt er een recessie aan. Wat al zeker is, is dat alles duurder is geworden. De boeren krijgen het moeilijker, waardoor de prijzen voor groenten en fruit ook gaan stijgen. Dus reden genoeg om een eigen moestuin te beginnen. Als je doel is om zo veel mogelijk geld te besparen,...
Regenboog snijbiet
Snijbiet kweken
Snijbiet is een lekkere en prachtige groenten in de tuin. Het is ook makkelijk om zelf te kweken. Lees hier alles wat je moet weten over hoe je snijbiet kunt kweken.
Kangkong kweken
Kangkong kweken
Kangkong of waterspinazie groeit in natuur langs het water. Je kunt kangkong ook in Nederland en België kweken. In deze artikel lees je alles over het kweken, verzorgen en oogsten van kangkong.
Wat kun in september nog doen in de moestuin?
Wat kun je in september nog doen in de moestuin?
In september is er nog genoeg te doen in de moestuin. Lees hier wat je nog kunt zaaien en poten in september. Wil je langzamerhand het moestuinseizoen toch afsluiten? Lees hier wat je absoluut nog moet doen voordat je het moestuinseizoen gaat afsluiten.
planten buiten zetten (afharden)
Planten buiten zetten (afharden)
Planten die eerst binnen gekweekt zijn moeten eerst afharden voordat ze buiten uitgeplant kunnen worden. Wat is afharden wat moet je doen voordat je de planten buiten zet? Volg hier het schema voordat je de jonge planten buiten gaat uitplanten. 
moestuinland.nl review
Review: Moestuinland.nl
Zaden online kopen? Ik heb voor het eerst zaden gekocht bij moestuinland.nl. Lees hier over mijn ervaring bij moestuinland.nl.
kastanjes plukken
Kastanjes plukken in de natuur: hoe herken je eetbare kastanjes?
In Nederland kun je in de natuur eetbare kastanjes plukken. Er zijn twee soorten kastanjes. Je hebt paardenkastanje en tamme kastanjes. Paardenkastanjes kun je niet eten. Ze lijken veel op elkaar. In deze artikel lees je hoe je de eetbare kastanje kunt herkennen.