Blogs over tuinieren, moestuin en kamerplanten

moestuin: grond voorbereiden
Grond voorbereiden voor volgend seizoen: Top 5 tips.
Ga je het moestuinseizoen afsluiten? Hoe moet je de grond voorbereiden voor volgend seizoen? Met deze vijf tips blijft je bodem in topconditie voor volgend seizoen.
Zonnebloem kiemgroenten
Zonnebloem kiemgroenten kweken
Zonnebloem kiemgroenten zijn groter en steviger vergeleken met de bekendste kiemgroenten. Het heeft een nootachtige smaak met een knapperige bite.
kruiden voor thee
8 planten voor verse thee uit eigen tuin.
Naast munt zijn er zoveel andere planten en kruiden waarmee je verse thee kunt zetten. Kweek ze zelf zodat je zeker weet dat er geen bestrijdingsmiddelen op zitten. De smaak van verse thee is vaak sterker en frisser dan de gedroogde variant. Dit zijn mijn 8 favoriete planten voor een verse kopje thee...
In de moestuin bezig
Top 8 makkelijke groenten waar het niet mis kan gaan.
Ga je voor het eerst groenten kweken? Kies dan niet meteen voor de moeilijkste groenten, maar begin met makkelijke groenten. In deze artikel lees je meer over 8 makkelijke groenten om zelf te kweken. Bij deze 8 groenten kan het niet mis gaan.
Hypoestes phyllostachya verzorgen vol en compact
Hoe krijg je een vollere en compacte Hypoestes phyllostachya?
Hoe moet je een Hypoestes phyllostachya verzorgen om een vollere en compacte plant te krijgen? Maar als het eenmaal zo ver is, wat kun je doen om dit nog te redden?
Compost in hand
Hoe maak je compost: 4 methodes uitgelegd.
Compost is de oplossing voor de meeste grondproblemen. Maar hoe maak compost? In deze blog worden 4 methodes uitgelegd hoe je zelf compost kunt maken. Er is een methode geschikt voor elk formaat tuin, ook als je geen tuin hebt.
in volle grond zaaien
Buiten zaaien in volle grond: tips en instructies
Vanaf april kun je al veel buiten in de volle grond zaaien. Hoe moet je dit aanpakken? In dit artikel geef ik je wat handige tips en instructies hiervoor.
Hon Tsai Tai_Choy sum kweken
Hon Tsai Tai/paarse Choy sum kweken
Hon Tsai Tai is de paarse variant van Choy Sum. Choy Sum is een zeer bekende groente in Azië. De normale groene versie van Choy Sum is verkrijgbaar bij de meeste toko’s. Maar de paarse variant heb ik tot nu toe niet gezien. Dus reden genoeg om Hon Tsai Tai/ paarse Choy Sum te kweken. Hon Tsai Tai ligt...
mooi plantenhoekje maken
8 tips voor een mooi plantenhoekje
Planten zijn ideaal om een leeg hoekje te vullen. Maar hoe maak je een mooi plantenhoekje? Waar moet je op letten, wat voor soort planten moet je gebruiken? In deze artikel geef ik je 8 tips voor een mooi plantenhoekje.
Moestuin eigen groenten en fruit kweken
Groenten en fruit kweken: Top 5 tips
Wil je een moestuin beginnen en je eigen groenten en fruit kweken? Of snijbloemen gaan kweken? Hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? Dit zijn de top 5 belangrijkste punten waar je aan moet denken.
Hoe zaden zaaien h
Zaden zaaien: hoe moet dat?
Je hebt een pakje zaad gekocht. En je wilt voor het eerst deze zaden gaan kweken tot je favoriete groente of bloem. Maar zaden zaaien hoe moet dat? Hoe begin je ermee? Wat heb je allemaal nodig? In deze reeks van blogs vertel ik je alles wat je moet weten om zo’n piepklein zaadje te laten groeien tot...
Aziatische groenten kweken
Wat te planten in je moestuin: Aziatische groenten
Ben je toe aan wat afwisseling? Ben je sperziebonen en bloemkool ook al zat? Is de Toko gewoon te ver? Zoek je naar inspiratie voor groenten in je moestuin? Lees verder voor 11 Aziatische groenten die je in Nederland zelf kan kweken.
planten buiten zetten (afharden)
Planten buiten zetten (afharden)
Planten die eerst binnen gekweekt zijn moeten eerst afharden voordat ze buiten uitgeplant kunnen worden. Wat is afharden wat moet je doen voordat je de planten buiten zet? Volg hier het schema voordat je de jonge planten buiten gaat uitplanten. 
Hoya stekken
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor?
Hoe stek je een Hoya Carnosa Tricolor? Stap voor stap uitgelegd, inclusief video en verzorgingslabel.
voorzaaien
Waarom voorzaaien? Is het nodig?
Waarom eerst voorzaaien? Is het echt nodig? Kun je het zaad niet meteen in de grond doen? Je leest waarom je moet voorzaaien en wanneer het niet hoeft.
Wisselteelt/ vruchtwisseling rotatie
Wisselteelt/ vruchtwisseling: Onmisbaar in een biologische moestuin
Als je een biologische moestuin wilt beginnen is het toepassen van wisselteelt wat mij betreft onmisbaar. Door het toepassen van wisselteelt komt je bodem meer in evenwicht. Hierdoor behoud je de kwaliteit van je grond op lange termijn. Hierdoor word je minder afhankelijk van meststoffen en hoef je de...
Regenboog snijbiet
Snijbiet kweken
Snijbiet is een lekkere en prachtige groenten in de tuin. Het is ook makkelijk om zelf te kweken. Lees hier alles wat je moet weten over hoe je snijbiet kunt kweken.