Missie

BinnenBuitenBloei is opgericht met de missie om anderen te inspireren en te motiveren om hun tuin en huis groener te maken met beplanting. Planten, bomen, bloemen, groenten en fruit in je omgeving is zowel goed voor het milieu als voor je eigen gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Tuinieren werkt voor velen stress verlagend. Het is wetenschappelijk aangetoond dat kamerplanten een positief effect hebben op je concentratie. Door je eigen groenten te kweken, draag je flink bij aan CO2-reductie. Hierdoor wordt er minder verpakkingsmaterialen gebruikt en minder CO₂ uitgestoten door vervoer. 

 

Naam BinnenBuitenBloei

Binnen Buiten Bloei staat voor bloei binnen en buiten je huis. Het staat ook voor de bloei van je zelf. Door een groene levensstijl te volgen, ga je van binnen bloeien, door de vele positieve effect op je mentale en fysieke gezondheid. Als je van binnen bloeit, dan straal je dat van zelf naar buiten toe.

De gieter bij het logo staat symbolisch voor de voeding die je geeft aan je bomen en planten. Het staat ook symbool voor de voeding die je aan je zelf geeft, in de vorm van vers groenten en fruit, maar ook de tijd die je aan je zelf gunt. Vergeet alles en ga even struinen door je tuin, onkruid wieden, of even de planten verzorgen op het balkon. Werkt echt stressverlagend!

BinnenBuitenBloei- over mij

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Estefhany Yeung, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben van Chinese afkomst, opgegroeid op Curaçao en woon sinds mijn 18e in Nederland. Het kweken van je eigen groenten en fruit is vanzelfsprekend voor mijn ouders. Jammer dat het tegenwoordig niet meer zo is.

Ik zou dit graag aan mijn kinderen en andere kinderen willen doorgeven. Daarom help ik scholen mee met het opzetten van een moestuinprogramma, en geef ik moestuinlessen.

Biodiversiteit en zo ecologisch mogelijk tuinieren staan bij mij hoog op de lijst.

Waarom vind ik het zo leuk?

Mijn passie voor het (moes) tuinieren komt voornamelijk doordat ik van lekker en gevarieerd eten hou. Ik vind het leuk om nieuwe smaken te ontdekken. Daarnaast vind ik groenten en fruit veel lekkerder als het vers is.

Mijn passie is vooral begonnen omdat ik van lekker eten hou, maar daarnaast besef ik steeds het belang van gezond eten en het belang voor de natuur.

Groene vingers

Het kweken van groenten en fruit heb ik als kind meegekregen. We hadden thuis op de Antillen een mango, coco’s, guave en een zuurzak boom. Daarnaast hadden we pepers, allerlei Aziatische groenten en kruiden in de tuin.

Op mijn 18e kwam ik op mezelf wonen in Nederland. Ik heb groenten gekweekt op een balkon, en in een tuintje van 25 m². Ik moest leren omgaan met een kleinere ruimte en met de vier seizoenen in Nederland. Nu hebben we een grotere tuin (150 m²), waar ik meer ruimte heb om van alles te kweken.

Ik mijn tuin kweek ik vooral groenten en fruitsoorten die niet overal verkrijgbaar zijn, zoals Aziatische groenten en bijzondere tomatensoorten.

Mijn voortuin dient als een bloemen en bijen paradijs, waar ik regelmatig een bloemenboeket van plukt.

Op mijn socialmediakanalen deel ik regelmatig tips en neem ik jullie mee met mijn groene avonturen. De links om me te volgen vind je hieronder. Werk je bij het onderwijs en wil je meer weten over de moestuinlessen. Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek via: info@binnenbuitenbloei.nl