Review: Moestuinland.nl

moestuinland.nl review

Normaal gesproken koop ik mijn zaden bij mijn favoriete tuincentra of soms gewoon bij de LIDL.

Maar door de corona crisis en door het toenemend tekort aan tijd van mijn kant, koop ik bijna alles online. Toch heb ik nog nooit eerder online zaden gekocht. Ik heb voor de eerste keer zaden gekocht bij www.moestuinland.nl. Hieronder een review van mijn ervaring bij moestuinland.nl.

 

De site van moestuinland.nl

Ik heb bij meerdere sites gekeken, maar ik voelde me toch meer aangetrokken tot de site van www.moestuinland.nl. Nee, ik verdien er echt niets aan!

Ten eerste vind ik de site heel clean” en overzichtelijk. Op de homepagina zag ik meteen enkele producten die ik “toevallig” op dat moment zocht, of waarvan ik meteen dacht “dat wil ik!”.  Toevallig is het natuurlijk niet.  De mensen achter Moestuinland hebben waarschijnlijk veel analyse gedaan over wat ze op de homepagina moeten tonen.

De zaden op Moestuinland.nl zijn netjes gecategoriseerd in groenten, kruiden en bloemen. Er was zelfs een categorie voor kamerplanten

Je kan filteren op de maand dat je kan zaaien onder glas, zaaien in vollegrond of oogsten. Dit is zeer handig voor de planners onder ons. Je kunt ook filteren op biologisch of niet.  Ik miste wel nog een filter op standplaats. Ik heb helaas niet overal zon in mijn tuin en zou graag meteen willen weten wat ik per locatie kan planten.

Per zaad hebben ze ook een duidelijke omschrijving met een tabel van de zaai en oogst periode. Bij sommige sites moet je  met je ogen knijpen om de onscherpe omschrijving aan de achterkant van de envelop te kunnen lezen.

Het zadenassortiment bij moestuinland is ook redelijk groot. Ik zocht vooral exotische en bijzondere groenten die je niet zo makkelijk in de supermarkt kan vinden.

En ja hoor, ik kon me helemaal uitleven op moestuinland.nl. Ik heb o.a. Amsoi, boerenkoolspruitjes, Kangkong, Kousenband, Paksoi, regenboog snijbiet, Paarse broccoli zaden, Han Tsai Tai (variant van Choy Sum en KaiLan) gekocht. Wil je meer weten over de Aziatische groenten die ik heb gekocht? Of weet je nog niet wat je wilt gaan kweken dit jaar? Lees mijn blog Wat te planten in je moestuin: Aziatische groenten.

 

Tuinartikelen

Naast zaden hebben ze ook hele leuke tuinartikelen. Zelf heb ik een meter gekocht waarmee je de pH-waarde en vochtigheid kan meten. Hiermee kun je in een keer de pH-waarde en vochtigheidsmeter meten. Het werkt zelfs zonder batterijen. Ik wist niet eens dat je de pH-waarde  met een metertje kon meten. Dit kun je keer op keer hergebruiken en het lijkt me toch handiger dan zo’n pH test kit. De meter was ook niet eens zo duur. Ik had het voor €12,50 gekocht.  

 

Bestelling binnen

Ik werd goed op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling. Pakket was binnen en ik kreeg zelf een gratis overzicht van combinatieteelt mogelijkheden, een gratis basilicum zaadjes en ook nog eens een handgeschreven gepersonaliseerde boodschap van een van de eigenaren! Ik moet eerlijk bekennen, ik werd heel blij hiervan! 

Nu nog even de zaden uitproberen. Tot nu toe dus een hele blije klant. Mijn moestuin seizoen kan beginnen!

Ga je dit jaar voor het eerst je eigen groenten en fruit kweken? Lees Je eigen groenten en fruit kweken voor meer tips. 

Delen op facebook

 

Andere interessante artikelen:

plukbloemen zaaien in herfst
Welke snijbloemen kun je zaaien in de herfst?
Deze snijbloemen kun je zaaien in de herfst. Hierdoor krijg je eerder en sterkere snijbloemen. Dit zijn...
Makkelijk zadenenvelop maken
Zadenenvelop maken: alleen papier nodig
Maak een zadenenvelop met alleen papier. Je zaden vallen niet uit, het is hersluitbaar en het is rechthoekig...
in volle grond zaaien
Buiten zaaien in volle grond: tips en instructies
Vanaf april kun je al veel buiten in de volle grond zaaien. Hoe moet je dit aanpakken? In dit artikel...
Hypoestes phyllostachya verzorgen vol en compact
Hoe krijg je een vollere en compacte Hypoestes phyllostachya?
Hoe moet je een Hypoestes phyllostachya verzorgen om een vollere en compacte plant te krijgen? Maar als...
Droge bladeren bij venushaar
Droge bladeren bij Venushaar (Adiantum raddianum): Help!
Hoe voorkom je bruine droge bladeren bij venushaar? Wat kun je doen als je eenmaal droge bruine bladeren...
In de moestuin bezig
Top 8 makkelijke groenten waar het niet mis kan gaan.
Ga je voor het eerst groenten kweken? Kies dan niet meteen voor de moeilijkste groenten, maar begin met...
Zaailint maken
Zaailint maken: met materialen die iedereen in huis heeft
Heb je weleens een zaailint van wortels, radijs of bloemen gekocht? Zelf vind ik het erg handig. Een...
Zaden binnen zaaien- tips en instructies
Zaden binnen zaaien: tips en instructies
In de koude maanden kun je binnen alvast beginnen met het zaaien van zaden. Dit gebeurt vaak rond maart....
Hoe zaden zaaien h
Zaden zaaien: hoe moet dat?
Je hebt een pakje zaad gekocht. En je wilt voor het eerst deze zaden gaan kweken tot je favoriete groente...
Hon Tsai Tai_Choy sum kweken
Hon Tsai Tai/paarse Choy sum kweken
Hon Tsai Tai is de paarse variant van Choy Sum. Choy Sum is een zeer bekende groente in Azië. De normale...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *