Review: Moestuinland.nl

moestuinland.nl review

Normaal gesproken koop ik mijn zaden bij mijn favoriete tuincentra of soms gewoon bij de LIDL.

Maar door de corona crisis en door het toenemend tekort aan tijd van mijn kant, koop ik bijna alles online. Toch heb ik nog nooit eerder online zaden gekocht. Ik heb voor de eerste keer zaden gekocht bij www.moestuinland.nl. Hieronder een review van mijn ervaring bij moestuinland.nl.

 

De site van moestuinland.nl

Ik heb bij meerdere sites gekeken, maar ik voelde me toch meer aangetrokken tot de site van www.moestuinland.nl. Nee, ik verdien er echt niets aan!

Ten eerste vind ik de site heel clean” en overzichtelijk. Op de homepagina zag ik meteen enkele producten die ik “toevallig” op dat moment zocht, of waarvan ik meteen dacht “dat wil ik!”.  Toevallig is het natuurlijk niet.  De mensen achter Moestuinland hebben waarschijnlijk veel analyse gedaan over wat ze op de homepagina moeten tonen.

De zaden op Moestuinland.nl zijn netjes gecategoriseerd in groenten, kruiden en bloemen. Er was zelfs een categorie voor kamerplanten

Je kan filteren op de maand dat je kan zaaien onder glas, zaaien in vollegrond of oogsten. Dit is zeer handig voor de planners onder ons. Je kunt ook filteren op biologisch of niet.  Ik miste wel nog een filter op standplaats. Ik heb helaas niet overal zon in mijn tuin en zou graag meteen willen weten wat ik per locatie kan planten.

Per zaad hebben ze ook een duidelijke omschrijving met een tabel van de zaai en oogst periode. Bij sommige sites moet je  met je ogen knijpen om de onscherpe omschrijving aan de achterkant van de envelop te kunnen lezen.

Het zadenassortiment bij moestuinland is ook redelijk groot. Ik zocht vooral exotische en bijzondere groenten die je niet zo makkelijk in de supermarkt kan vinden.

En ja hoor, ik kon me helemaal uitleven op moestuinland.nl. Ik heb o.a. Amsoi, boerenkoolspruitjes, Kangkong, Kousenband, Paksoi, regenboog snijbiet, Paarse broccoli zaden, Han Tsai Tai (variant van Choy Sum en KaiLan) gekocht. Wil je meer weten over de Aziatische groenten die ik heb gekocht? Of weet je nog niet wat je wilt gaan kweken dit jaar? Lees mijn blog Wat te planten in je moestuin: Aziatische groenten.

 

Tuinartikelen

Naast zaden hebben ze ook hele leuke tuinartikelen. Zelf heb ik een meter gekocht waarmee je de pH-waarde en vochtigheid kan meten. Hiermee kun je in een keer de pH-waarde en vochtigheidsmeter meten. Het werkt zelfs zonder batterijen. Ik wist niet eens dat je de pH-waarde  met een metertje kon meten. Dit kun je keer op keer hergebruiken en het lijkt me toch handiger dan zo’n pH test kit. De meter was ook niet eens zo duur. Ik had het voor €12,50 gekocht.  

 

Bestelling binnen

Ik werd goed op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling. Pakket was binnen en ik kreeg zelf een gratis overzicht van combinatieteelt mogelijkheden, een gratis basilicum zaadjes en ook nog eens een handgeschreven gepersonaliseerde boodschap van een van de eigenaren! Ik moet eerlijk bekennen, ik werd heel blij hiervan! 

Nu nog even de zaden uitproberen. Tot nu toe dus een hele blije klant. Mijn moestuin seizoen kan beginnen!

Ga je dit jaar voor het eerst je eigen groenten en fruit kweken? Lees Je eigen groenten en fruit kweken voor meer tips. 

Delen op facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Voor meer tips en inspiratie per e-mail, over het kweken van je eigen groenten, fruit, plukbloemen en het verzorgen van kamerplanten.

 

Andere interessante artikelen:

6 tips bij verspenen
6 tips bij het verspenen.
Waarom en hoe moet je verspenen? In dit artikel geef ik je 6 tips voor het verplanten van je tere jonge...
Lichtkiemers moestuin bloementuin
Welke zaden zijn lichtkiemers: in de moestuin en bloementuin
Door het bedekken van zaden die lichtkiemers zijn, vertraag je het kiemingsproces. In dit artikel lees...
Zaaien in maart moestuin
Wat kun je in maart zaaien in de moestuin? Binnen en buiten.
De dagen zijn langer, en de kwik op de thermostaat is gestegen. Helaas kun je in maart nog niet van...
Wat kun je zaaien in januari?
Wat kun je zaaien in januari in de kas en in huis?
In deze blog lees je over wat je in januari in de kas en in huis alvast kunt zaaien. Ik geef je tips...
Taugé kweken
Taugé kweken: stap voor stap uitgelegd
Stap voor stap leg ik uit hoe je thuis zelf taugé kunt kweken. Je leest hier ook hoe je dikke knapperige...
kruiden voor thee
8 planten voor verse thee uit eigen tuin.
Naast munt zijn er zoveel andere planten en kruiden waarmee je verse thee kunt zetten. Kweek ze zelf...
moestuin: grond voorbereiden
Grond voorbereiden voor volgend seizoen: Top 5 tips.
Ga je het moestuinseizoen afsluiten? Hoe moet je de grond voorbereiden voor volgend seizoen? Met deze...
Herfst in de moestuin zaaien
Wat kun je in de herfst buiten nog zaaien in de moestuin?
In de herfst zijn er nog enkele gewassen die je buiten nog kunt zaaien, zonder een kas. Zaai deze gewassen...
plukbloemen zaaien in herfst
Welke snijbloemen kun je zaaien in de herfst?
Deze snijbloemen kun je zaaien in de herfst. Hierdoor krijg je eerder en sterkere snijbloemen. Dit zijn...
Makkelijk zadenenvelop maken
Zadenenvelop maken: alleen papier nodig
Maak een zadenenvelop met alleen papier. Je zaden vallen niet uit, het is hersluitbaar en het is rechthoekig...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *